11 August 2019







VEDIC ART IS EEN METHODE DIE JE HELPT
HERINNEREN HOE TE CREËEREN
IN VEDIC ART LEER JE 17 PRINCIPES KENNEN
DEZE LEIDEN JE NAAR BINNEN
NAAR JE WARE NATUUR
WAARDOOR JE BEWUSTZIJN OPENT
EN JE SCHILDERT VANUIT JE ESSENTIE




We start from a point of silence and one day we reach the ocean of boundless dynamic creativity inside ourselves.

~ Curt Källman



Creëren is natuurlijk en iedereen is in staat om dit te doen! Vedic Art gaat over directe ervaring. De 17 principes leiden je naar binnen terwijl je aan het schilderen bent. Je gevoelens worden gewekt… Je wordt je meer bewust van jezelf en tegelijkertijd zul je het hele proces van creatie ervaren: kunst en leven versmelten tot één geheel, dat is Vedic Art .


DE 17 PRINCIPES

Het hart van Vedic Art bevat de 17 Principes. Curt Källman, grondlegger vedic Art, leerde de namen van de Principes van de Indiase leraar Maharishi Mahesh Yogi in het jaar 1974. Alle interpretaties en oefeningen van deze methode werden in de jaren zeventig en tachtig door Curt gevormd.

De oorsprong van de Principes bevindt zich in de orale Vedische traditie van het oude India. De Principes zijn niet terug te vinden in een geschreven bron. In de Vedic Art worden de Principes gebruikt als belangrijke stappen naar bevrijding van innerlijke creativiteit.
De 17 Principes vormen de essentie van deze methode.


“From now on you will always want to be closer and closer to yourself. That is your destiny…”

~ Curt Källman


*


Binnen in het zaadje, het punt van stilte, ligt het verlangen een creatie te worden. Het zaadje verlangt ernaar tot leven te worden gewekt om zijn levensdoel te vervullen. Elk zaadje ontvouwt zijn eigen natuur. Elk zaadje draagt de potentie een perfect stukje van de creatie te worden.

foto’s: Tinne Cuyvers




To create is something natural, everybody can do it.

foto’s: Tinne Cuyvers


Deze zomer verbleef ik opnieuw voor een tijdje op het Zweedse eiland Öland om internationale cursussen bij te wonen. Öland, de plek waar Curt Källman 25 jaar geleden Vedic Art introduceerde. Elke zomer komen hier deelnemers van over heel de wereld samen om de 17 principes van kunst en leven te ervaren. Creëren in stilte en vrijheid!

foto’s: Tinne Cuyvers

*

Agenda 2019

Welkom in mijn schildersatelier.
Kom thuis, creëer, en duik in: “The river of art and life”..
~Tinne



Vedic-Art | Zomer 2019

Midweek

midweek
10u TOT 16u00
midweek
10u TOT 16u00
4 dagen
10u TOT 16u00



Vedic-Art | Najaar 2019

Wekelijks

*weekends
10u TOT 16u00
*weekends
10u TOT 16u00
maandagen
10u TOT 16u00
dinsdagen
10u TOT 16u00
*weekends
10u TOT 16u00
*weekends
10u TOT 16u00

Midweek

midweek
10u TOT 16u00



*De Teacher Training A/B wordt tegelijk gegeven met de Basiscursus zodat je naast de training ook opnieuw de basiscursus kan volgen.
*De Teacher Training C wordt tegelijk gegeven met de vervolgcursus zodat je naast de training ook opnieuw de vervolgcursus kan volgen.




Iedereen is welkom, geen ervaring nodig!



Schrijf je in: Basiscursus | Vervolgcursus | Back To The Point | De Grote Creatieve Krachten | Teacher Training | Teacher Training C



Warme groet,
Tinne Cuyvers

Vedic Art teacher trainer
Coördinator Vedic Art België