31 May 2020





VEDIC ART IS EEN METHODE DIE JE HELPT
HERINNEREN HOE TE CREËEREN
IN VEDIC ART LEER JE 17 PRINCIPES KENNEN
ZE LEIDEN JE NAAR BINNEN
NAAR JE WARE NATUUR
JE BEWUSTZIJN OPENT
EN JE SCHILDERT VANUIT JE ESSENTIE




Vedic Art is ontwikkeld om bewustzijn en creativiteit in beweging te zetten. Tijdens de cursussen krijg je tools om te schilderen en je creatieve expressie te verkennen. Er begint een reis naar binnen, je gaat opzoek naar je eigen unieke manier van uitdrukken.

Vedic Art is een methode om de creatieve kracht in jezelf te wekken, te laten stromen en expressie te geven.
Go with the flow and enyoy!


OVER DE METHODE

Vedic Art is opgericht door de Zweedse kunstenaar Curt Källman (1938-2010). Het zaad van Vedic Art werd vele jaren geleden geplant toen Curt zijn innerlijke reis begon om zich vrij te kunnen uitdrukken op het doek.

Een belangrijk onderdeel van de methode is ? De Zeventien Principes van Kunst en Leven?. Curt Källman leerde de namen van de Principes in 1974 van de bekende , Indiase meditatieleraar Maharishi Mahesh Yogi (1918-2008). Curt Källman ontwikkelde de inhoudelijke en pedagogische benadering van de Vedic Art methode in de jaren 1970-1980.

De Vedic Art methode werd in 1988 door Curt Källman in Zweden opgericht. Het woord ?Vedic? is afkomstig van het Indiase Sanskriet, wat kennis of wijsheid betekent. De fundamentele opvatting van Vedic Art is dat we allemaal vanaf onze geboorte, een grote creatieve kracht en kennis in onszelf hebben. Schilderen is een belangrijk instrument om deze innerlijke hulpbronnen te ontvouwen, zodat ze op een concrete manier kunnen worden gebruikt in het leven en in de kunst. De enige manier om toegang te krijgen tot de inhoud van Vedic Art en de Zeventien Principes is het volgen van een Vedic Art cursus gegeven door een Vedic Art teacher. De methode vereist geen voorkennis. Iedereen is welkom!



Vedic Art - Kennismaking

Eéndaagse workshop waarin je kennis maakt met de Vedic Art methode.
De eerste vier principes worden stap voor stap toegelicht en nadien ga je zelf aan de slag via oefeningen en schildersopdrachten.

Data:
Zaterdag 13 juni 2020
van 10u tot 16u

Bijdrage: € 60
Breng drank en lunch mee.

Materiaal:
* schetsblok A4 * potlood * notitieboekje * enkele kleurpotloden of krijtjes * acryl, gouache, een verf op waterbasis * een aantal penselen * 2 ondergronden van gemiddelde grootte (A3 of A2): papier, doek of andere waarop je kan schilderen

Verkies je materiaal in het atelier te gebruiken (stevig papier, acrylverf, penselen) kan dat aan €8, schetsblok en notitieboekje breng je zelf mee.

Warme welkom aan iedereen!


Schrijf je in: via e-mail: info@artinne.be of +32 (0)478.79.71.93
of via onderstaande form.



Stuur een mail naar info@artinne.be

Agenda 2020

Welkom in mijn schildersatelier.
Neem een duik in de, The river of art & life, die je naar de bron draagt en dompel jezelf onder in het veld van creativiteit.
~Tinne



Vedic-Art | Zomer 2020

midweek
10u TOT 16u00
midweek
10u TOT 16u00
midweek
10u TOT 17u00
midweek
10u TOT 17u00
midweek
10u TOT 16u00



Elke cursusdag is het atelier open van 10u tot 16u. Teacher Training van 10u tot 17u.

De cursussen kunnen op een veilige manier doorgaan, rekeninghoudend met de covid 19 maatregelingen van de overheid
Heb je vragen contacteer me gerust.



Iedereen is welkom, geen ervaring nodig!



Schrijf je in: Basiscursus | Vervolgcursus | Back To The Point | De Grote Creatieve Krachten | Teacher Training | Teacher Training C



Warme groet,
Tinne Cuyvers

Vedic Art teacher trainer
Coördinator Vedic Art België